Сторінки

Білки

Завдання на 7.05
Тема: Багатоманітність речовин та хімічних реакцій.
1. Опрацювати § 35.
2. Виконати завдання № 249, 254

Завдання на 30.04
Тема: Конотрольна робота з органічної хімії
1. Виконати контрольну роботу Код 181944 
У вас буде лише одна спроба.

Завдання на 24.04
1. Повторити §.26-33. 
2. Підготуватися до контрольної роботи.
3. Пройти тестування Код 495491
Завдання на 23.04


1. Повторити §26-33
2. Виконати самостійну роботу На урок Код 745229
3. Підготуватися до контрольної роботи


Завдання на 17.04


Тема: Білки, як біологічні полімери. Денатурація білка. Біологічна роль амінокислот і білків
1. Переглянути відео
2 Опрацювати § 33
3. Пройти тестування Код 969827



Завдання на 16.04

Тема: Нітрогеновмісні органічні сполуки. Амінокислоти
1. Опрацювати конспект.
2. Переглянути відео


   Їх можна розглядати як похідні карбонових кислот, які утворюються заміщенням одного або кількох атомів гідрогену у вуглеводневому радикалі на аміногрупи. Наприклад:


СНз — СООН                      Н2N — СН2 ─ СООН

Оцтова кислота                     Амінооцтова кислота


На сьогодні відомо близько 300 різних амінокислот та їх похідних, з яких 60 виявлені в організмі людини. До незамінних амінокислот належать лише 20-23, які входять до складу білків.




Перша  амінокислота була одержана в гідролізом шкіри, хрящів тварин у 1820 р французьким вченим А. Браконно. Отримані " зернисті кристали" мали солодкуватий смак, тому добуту речовину назвали " клейовим цукром". Пізніше сполука одержала назву гліцин або глікол.
   У 1938 р Мульдер довів, що гліцин не є цукром, оскільки містить у своєму складі Нітроген



Фізичні властивості 
      Кристалічні речовини, більшість із яких добре розчиняється у воді. Можуть бути солодкуватими або
кислуватими на смак, при нагріванні не плавляться , за температури 200-300°С – розкладаються.

Утворення пептидів (зумовлені наявністю різних за хімічними властивостями функціональних груп)


Між собою можуть взаємодіяти багато амінокислот, але є особливість продукту такої взаємодії.
Речовина, що утворюється має досить велику молекулу, в якій багаторазово повторюється одна і та ж група атомів CO - NН –– пептидна група.
Тому розрізняють молекули дипептиди – містять два залишки амінокислот, що з’єднані пептидною групою, трипептид – три залишки амінокислот, дві пептидні групи; поліпептид – багато залишків амінокислот і багато пептидних зв’язків. 




Немає коментарів:

Дописати коментар